Ons internaat is een christelijk internaat. We inspireren ons aan het leven van Jezus en willen in het dagelijks leven deze waarden beleven en doorgeven aan de kinderen, aan de mensen die we ontmoeten in het internaat.

In de avondwoordjes, net als Don Bosco deed, staan we stil bij de voorbije dag. We hebben verschillende thema’s die aan bod komen en deel uitmaken van de leefwereld van de kinderen zoals vriendschap, samenwerken, delen, geloven, pesten… De kinderen leren nadenken over het leven en  datgene waarmee ze bezig zijn.

We houden van feesten, net zoals Don Bosco deed. Een gewone dag kan bijzonder aangenaam worden omdat we kinderen graag laten genieten van de mooie dingen in het leven. Elke gelegenheid is goed om feest te vieren.

De kinderen worden in het internaat begeleid op weg naar hun eerste communie en hun vormsel. De voorbereiding voor deze belangrijke stap in hun christen zijn gebeurt in het internaat. Op een avond of een woensdagnamiddag leggen ze samen met de verantwoordelijke opvoedster een traject af op hun eigen maat om bewust hun christen zijn te beleven.
Ouders zijn vrij om de kiezen of hun zoon/dochter hieraan zal deelnemen.